Teambegeleiding

teambegeleidingBuchholz© tilt de bouwkeet op, maar de ladder leidt naar de vloer. Wij ondersteunen teams bij de zoektocht naar verbinding, perspectief en focus.
Samenwerking en afstemming zijn van groot belang voor organisaties. Dit is niet zo eenvoudig, ondanks alle goede intenties, zeker niet wanneer persoonlijke belangen en overtuigingen in de knel komen.
 
Wij ontwikkelden een grote expertise op het gebied van teamontwikkeling in relatie tot strategische businessdoelstellingen. Naast de jarenlange ervaring met teams op topstrategisch en tactisch niveau houden we onze kennis op dit vlak continue up to date via onze contacten met business-schools en universiteiten, waar we ook regelmatig als gastdocent masterclasses verzorgen.
 
In onze aanpak wordt na een goede diagnose vooral aandacht besteed aan het ontwikkelen van een vertrouwensbasis tussen individuele teamleden. Het gaat vooral over “échte gesprek met elkaar”.
 
Vervolgens gaat het over het kennen en verdragen van de verschillen en ook om het benutten van die diversiteit. Wanneer het fundament klopt kun je alles zeggen en bespreken wat er gezegd moet worden ten dienste van verbetering van het bedrijf, of van de realisatie van de businessdoelstellingen, Wanneer deze fasen zijn doorlopen kan een team zich pas écht volledig verbinden met elkaar en met het resultaat en de verantwoordelijkheid dragen om dit gezamenlijk te realiseren.
 
Wij deden dit o.a. bij leiderschapsontwikkeling, fusies, strategische vernieuwing, “schone lei” sessies, conflictsituaties en nieuwe teams. Ook zijn we onder meer gecertificeerd om te werken met Management Drives©, MBTI© en Emotional Focused Therapy©, maar middelen zijn ondergeschikt aan de doelstelling van het proces.