Strategieontwikkeling, verbeelding en verwoording

strategieHopper© hield van de zee en richtinggevende vuurtorens. Wij zijn gedreven door strategische vernieuwing.

cocreation-ppc
Onze strategische ontwikkelingsaanpak in één overzicht.
klik hier voor grotere afbeelding
De enige werkende strategie is de optelsom van de persoonlijke dromen, ambities, en gedrevenheid van de leden van leidende teams. Dat gaat niet vanzelf. Te vaak is er een groot verschil tussen verkondigde strategie en beleden strategie.
 
Het is onze passie om in cocreatie strategische vernieuwing vorm te geven, te verwoorden, te verbeelden en te laten werken.
 
Hieronder staat de uitwerking van ons strategisch ontwikkelproces;
 
Definition: we definiëren met de klant wat de uitkomst van een traject is. Wanneer dat bij de start nog onvoldoende helder is ontwikkelen we die scherpte gaandeweg.
 
Discovery: je kunt niet vertrekken vanaf waar je niet bent. We diagnosticeren met de klant welke krachten, kwaliteiten, talenten, sterkten aanwezig zijn om de gewenste beweging succesvol te kunnen maken. Wat is goed, wat kan beter, wat draagt niet bij.
 
Dream: de beste manier om de toekomst te voorspellen is door hem zelf te maken. We ontwikkelen een gezamenlijk beeld van de gewenste nieuwe situatie. Los van de belemmeringen van vandaag. Een realistisch ideaal inspireert en genereert energie.
 
Design: concretisering, focus en fasering maakt dat ideaal haalbaar, inzichtelijk.
 
Destiny & Delivery: uiteindelijk gaat het om resultaten, met oog voor het proces. Bij werkelijke vernieuwingen is het meestal een proces waarbij de brug gebouwd wordt terwijl je over loopt. Blauwdrukontwerpen voldoen niet meer in sterk veranderende omgevingen.
 
Breakthrough Cocreation: naast de inhoudelijke expertise die we inbrengen zijn we zeer sterk procesgericht. Werkelijk duurzame verandering komt tot stand via co-creatie, ofwel, in nauwe samenwerking met alle betrokkenen. Organisaties worstelen met vaste patronen waar ze in terecht zijn gekomen. Een belangrijk doel van dit proces is het bereiken van een doorbraak in belemmerende patronen en het beter benutten van aanwezige krachtige patronen.