Het Individuele Verdiepingsgesprek:

ontwikkelgesprek1ontwikkelgesprek2
In een portret zijn zowel licht als schaduw essentieel om diepte in het beeld zichtbaar te maken. Dit is de verdieping die we zoeken.
Wanneer mensen intensief en betrokken bezig zijn met hun werk ontdekken ze al doende, in inhoud en samenwerking, waar hun kwaliteiten en hun aandachtpunten liggen. Voor iedereen heeft dat soms het karakter van gestileerd voorwaarts stuntelen waarbij vragen kunnen opkomen over de eigen ontwikkeling, de effectiviteit van de samenwerking, over een nieuwe koers, over een wens tot verbetering, maar ook vragen die samenhangen met “het even niet weten”, vragen die opkomen in een fase waarin het niet loopt zoals je zou willen of vragen die samenhangen met spanningen op het werk.
 
In een korte cyclus van gesprekken onderzoeken we ambities, overtuigingen, talenten, belemmeringen en de vraag achter de vraag met als doel organisaties, teams en individuele personen te kunnen laten excelleren.
 
De combinatie van onze gedragspsychologische achtergrond en jarenlange ervaring als directielid in verschillende soorten organisaties blijkt een effectieve formule in de persoonlijke coaching van mensen die een leidinggevende of andersoortige professionele verantwoordelijkheid dragen.
 
Het gaat verder dan boekenwijsheid, we kennen de praktijk van alle dag maar al te goed.
 
Voorbeelden van onderwerpen die aanleiding kunnen zijn voor begeleidingsgesprekken:
• Persoonlijke ontwikkeling en persoonlijke effectiviteit
• Functionerings-, carriere- en loopbaanontwikkeling
• Leiderschap en leiderschapsontwikkeling
• Effectief omgaan met verschillen, conflicten
• Preventie en herstel van burn-out.
 -