De kunst van leiderschap in tijden van verandering

gewonde engelSimberg© verbeeldt in de 'Gewonde Engel' meerdere dualiteiten. Leiderschap gaat over de dagelijkse uitdaging om schijnbare tegenstellingen binnen en buiten een organisatie te verbinden.
de kunst van leiderschap in tijden van verandering overIn de 'Kunst van Leiderschap' gebruikt Eric Koenen meer dan tachtig kunstwerken uit de kunstgeschiedenis om de belangrijkste leiderschaps-dilemma's aan het begin van de 21e eeuw te beschrijven. Het boek werd verkozen door de Belgische boekverkopers en aangeboden aan Europees president van Rompuy.
  

De Atomiumorganisatie

atonium organisatieAndré Waterkeyn© ontwierp het  150 miljard keer vergrote ijzerkristal voor de wereldtentoonstelling in 1958. Verschillende  microsferen in verbinding, volgens Eric Koenen de uitdaging van het moderne organiseren.
atonium organisatie coverIn 'De Atomiumorganisatie'  (2011) beschrijft Eric Koenen op basis van vele inzichten uit de filosofie, de kunst, de muziek en de management-wetenschappen een vernieuwende vorm van organiseren en samenwerken. Het boek over dualiteiten en dilemma's ontving uitsluitend lovende recensies in de vakbladen.
  

De winst van verschil

winst van verschil
Oskar Schlemmer© schilderde de trappen in het Bauhaus. Een omgeving waarin ruimte voor diversiteit in denken leidde tot belangrijke vernieuwingen in kunst en architectuur.
winst van verschil coverIn de 'Winst van Verschil' beschrijft Eric Koenen samen met prof. Dr. Christien Brinkgreve waarom en hoe organisaties mannelijke- en vrouwelijke waarden beter kunnen benutten. Het boek werd verkozen door het charter Talent naar de Top en genomineerd als managementboek van het jaar 2010.